REDÉMARRER APRÈS LE COVID-19

IDÉES SUSPENDUES

Nous collectons vos idées pour aider l'économie concrète à redémarrer.
Des solutions concrètes qui peuvent être mises en œuvre rapidement.

Une idée peut faire la différence et peut être enrichie par notre communauté

TOUTES LES IDÉES SONT DISPONIBLES À TOUS, GRATUITEMENT.

Het team van Uitgestelde Ideeën wenst iedereen te bedanken voor zijn deelname en steun. We hebben 104 ideeën verzameld die beschikbaar zijn in ons eindverslag.

Winnaars van de tweede wedstrijd! >>>>Eindverslag >>>>

Waar komt “uitgestelde ideeën” vandaan?

Uitgestelde ideeën, of ‘idées suspendues’ in het Frans, is gebaseerd op de Italiaanse site www.ideasospesa.it. De naam is een speling op het concept van de ‘uitgestelde koffie’, waar een klant twee koffies betaalt maar er slechts eentje krijgt. De tweede koffie wordt aan een volgende klant gegeven. ‘Uitgestelde ideeën’ is een initiatief met sociale impact dat tot doel heeft om door de burger aangereikte ideeën en initiatieven bij elkaar te brengen, om ze vervolgens aan stedelijke en gemeentelijke instellingen voor te leggen, en alzo de heropstart van de economie een duwtje in de rug te geven. Creativiteit en samenwerking behoren tot het gedachtegoed dat de Belgen (én de Italianen) in het verleden reeds meermaals in staat heeft gesteld om grote uitdagingen aan te gaan én te overwinnen.

De gegenereerde ideeën zijn voor iedereen vrij toegankelijk volgens het “Creative Commons – CC0”-principe.

Regels voor de vrije stroom van ideeën

Onze filosofie

Het is onze overtuiging dat wanneer er een ruimte voor wordt gecreëerd, dat de creativiteit en innovatie in onze samenleving geen grenzen kent. Door deze ruimte in een vrijwillige non-profit-geest te creëren, willen we die inventiviteit aanmoedigen. Ze kan ertoe leiden dat onze economie een soepele doorstart kent. Ieder van ons kan bijdragen. Help ons met jouw ideeën om het “nieuwe normaal” van morgen vorm te geven.

Het team

Dankzij een gemeenschappelijke vriend van de Italiaanse site werd besloten om dit mooie initiatief ook naar België te halen.

Antonio Ferraro

Ondernemer / IT

Professioneel profiel van Antonio
Thierry Lazzerini

Ondernemer / industrie

Professioneel profiel van Thierry
Frederic Gesell

Vertaler / Softwaretester

Professioneel profiel van Frederic
Aurélie Lesoile

Projectmanager / Synergie Business Club ASBL

Professioneel profiel van Aurélie
Lary Solimando

Projectmanager / Synergie Business Club ASBL

Professioneel profiel van Lary

Een onafhankelijk en internationaal netwerk

Uitgestelde Ideeën is geïnspireerd door het van oorsprong Italiaanse initiatief Idea Sospea. Maar ook elders in de wereld worden of zijn er reeds zusterinitiatieven opgestart. Ieder met hetzelfde concept, maar wel volledig onafhankelijk van elkaar. Ideeën die de wereld rondreizen, zonder grenzen.
Mooi om te zien, toch?

De Italiaanse site
Italië
De Indiase site van Goa
India (Goa)
We hebben je nodig, word ambassadeur!

 
 

Heb jij interesse om dit initiatief te steunen of ervan op de hoogte gehouden te worden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt enkel berichten tot 31 mei, wanneer het initiatief wordt stopgezet. Daarna worden je gegevens verwijderd in overeenstemming met onderstaand privacybeleid.

Bedrijven die ons steunen

Dit initiatief heeft geen enkele vorm van winstoogmerk. We hebben echter wel sponsoren die ons hebben geholpen met het tot stand brengen van het platform, en die we daarvoor graag willen bedanken.

De spelregels zijn eenvoudig

INTELLECTUEEL EIGENDOM

Je stemt ermee in om bij te dragen zonder vergoeding en zonder enig recht te claimen op de ideeën die je aanbrengt. Alle ideeën op dit platform bevinden zich in het publieke domein volgens het “Creative Commons – CC0”-principe.

Regels voor de vrije stroom van ideeën

PRIVACY

Deze site heeft geen winstoogmerk en wordt beheerd door particulieren. De enige gegevens die wij opslaan zijn je voornaam, achternaam en e-mailadres. Na afloop van het iniatief worden de gegevens definitief verwijderd.

Privacybeleid

DEONTOLOGIE

De dringen erop aan dat jouw participatie uitgaat van wederzijds respect. Elke vorm van agressief, aanstootgevend of respectloos gedrag kan, naar het oordeel van de organisatoren, leiden tot een onmiddellijke en onherroepelijke verwijdering van zowel de gebruiker in kwestie als diens bijdragen. Elk ingezonden idee dient bovendien: 1) in verband te staan met het ondersteunen van (de heropleving van) de economie, of de samenleving ten goede te komen (de uitroeiing van het eigenlijke corona-virus is niet waar dit platform zich op richt); 2) kortstondig te kunnen worden verwezenlijkt; 3) geen investering van financiële of andere aard te vereisen waarvoor er vertragende gemeentelijke of regionale administratieve aanvraagprocedures of subsidies benodigd zijn; 4) geen vorm van al dan niet verdoken reclame of promotiemateriaal te zijn voor een reeds bestaand commercieel initiatief. Alle aangereikte ideeën dienen voor iedereen gratis te zijn.

DUUR

Het inzamelen van ideeën stopt op 31 mei 2020.
Daarna wordt er een open brief opgesteld met daarin de winnende ideeën in de verschillende categorieën. Die brief zal beschikbaar gemaakt worden op de website, alsook via de verschillende sociale netwerken gepubliceerd worden.